Mickes makalösa dubbel: Fick två gäddor över 13 kilo

Micke Fransson med den minst av de två 13-kilosgäddorna.
ANNONS

Micke Fransson från Örebro lägger väldigt mycket tid på gäddfiske. Dock har han aldrig fått någon fisk över 13,5 kilo. Fram tills nu. Och när det väl smällde till så blev det dubbelt fyrverkeri!

Micke Fransson fick äntligen utdelning.

Micke Fransson fick nämligen två gäddor över 13,5 kilo på en och samma dag – på en och samma fläck.

– Jag började nästan gråta när den första landade i håven, eftersom jag insåg att det var nytt PB. Och det är ju helt otroligt att jag får en lika stor bara en halvtimme efteråt, berättar en väldigt glad Micke Fransson.

Några av er läsare känner kanske igen Mickes namn från beteskretsar, där han bland annat är en av förgrundsfigurerna i auktionen av custommålade Zalt:s till förmån för gäddbestånden. Nu fick han alltså belöning från gäddstammen själv. Den nyfikne undrar kanske om det inte var en och samma gädda som han i själva verket fick i den aktuella sjön.

Den största av dubbelgäddorna.

– Jag trodde först att det var samma fisk, eftersom det bara var någon meter från den första fisken. Jag var själv tvungen att granska bilderna som jag tog, men det fanns tydliga skillnader i utseendet, plus att den skiljde någon centimeter i längd, berättar Micke Fransson.

Måtten på gäddorna var 13 920 gram och 122 centimeter, samt 13 630 gram och 121 centimeter. Micke hade en gädda på 13.5 kilo och 124 centimeter som bäst tidigare. Dubbelt grattis säger Fiskejournalen till den väldig ovanliga fiskelyckan!

Läs om den otroliga trippelfångsten:

Eriks historiska fångst – fick tre abborrar över 2,1 kilo!

Publicerad: 19 March 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS