Leif Milling om nya boken: ”Min bästa någonsin”

Snart finns Leif Millings senaste verk på hyllorna.
ANNONS

Fiskeprofilen och fotografen Leif Milling blev världsmästare med sin förra bok. Nu kommer en bok som enligt honom själv är ännu bättre – till hungriga sportfiskares förtjusning.

Fiske och matfisk handlar det om.

Leif Milling, bosatt i Gimdalen, är alltså i ropet igen. Han tillhör landets flitigaste författare, med ett knippe utgivna böcker de senaste 10 åren. Vanligtvis handlar det om flugfiske och vackra vyer när Milling skrider till verket, men det stora internationella genombrottet kom genom kokboken ”Älgkött & Peran” som på Gourmet World Cookbook Awards blev utsedd till världens bästa kokbok.

Nu kommer uppföljaren ”Catch and cook”, och då är vi tillbaka vid fiskevattnet igen, och förstås vid tallriken.
– Det här är min bästa bok någonsin, men det ligger väl i sakens natur att man alltid säger så om sitt senaste verk, säger Leif Milling med ett ödmjukt skratt.
I denna bok har han fångat både fiskrecept och välbekanta fiskeprofiler, som delar med sig av kulinariska läckerheter från när och fjärran vatten. På menyn återfinns bland andra Allt Om Flugfiskes chefredaktör Johan Klingberg, jämtlänningen Anders Dahlén och Fjällornas grundare Sivan Jansson.
– Boken håller på att bindas in i detta nu och finns på hyllorna inom kort, hälsar Leif Milling som säkerligen återkommer med fler verk de närmaste åren.
Här kan du läsa mer om hans böcker.

Publicerad: 8 november 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS