Ny ledare i Meterligan

Niclas Andersson var med och fajtades i toppen av Meterligan i fjol – och i år tänker han i alla fall inte bli sämre… Fyra metergäddor i maj tar honom till toppen!
Niclas, som bor i Mockfjärd i Dalarna, är en mångsidig fiskare som fiskar i olika vatten, med olika metoder. I maj gjorde han ett par vändor till Hovran, till Tansen och till Västerdalälven. Sammanlagt blev det fyra godkända 100-klubbare och därmed går Niclas upp i ledningen av Meterligan, eftersom han sedan tidigare hade tre godkända gäddor på listan.
Två av majgäddorna kom från Tansen och båda var rejält långa – men det var duktig skillnad på vikten. Den 17 maj fångad Niclas en gädda på 117 centimeter och fem dagar senare en på 116. Den förstnämnda var ganska smal och tyngde inte vågen mer än till 8,2 kg, medan däremot 116-centimetaren passerade det magiska tiostrecket med ett hekto.
Niclas, precis som flera av toppkonkurrenterna, har flera anmälda gäddor som väntar på att bli granskade. Den senaste månaden har det vällt in anmälningar till 100-klubben och just nu finns det cirka 70 anmälningar i inboxen.
Läs mer om 100-klubben på den här länken.
Svenne Andersson

Niclas Andersson med en grov 116-centimetare från Tansen i Dalarna.

Niclas Andersson med en grov 116-centimetare från Tansen i Dalarna.