ANNONS

Nytt hot mot Europas vatten – här kan du gå med i kampen

Christer Borg, Älvräddarnas generalsekreterare. Foto: Anders Lundin
ANNONS

Älvräddarna och dess generalsekreterare Christer Borg vill uppmana fiskeintresserade och andra miljövänner att göra sin röst hörda i ett angeläget ärende.

– Det här är ett extremt hot mot vattendirektivet, konstaterar han.

EU:s vattendirektiv är en stark lagstiftning och utgör ett bra skydd för våra älvar, sjöar och våtmarker. Denna lagstiftning riskerar nu att försvagas, konstaterar Christer Borg. Europakommissionen utreder nämligen nu om lagen ska ändras – och det finns stor risk att den kommer att försvagas. Detta vore ett stort nederlag för Europas sjöar och vattendrag och allt som är beroende av dem. Det riskerar att göra dem ännu mer utsatta för föroreningar och miljövidriga satsningar på infrastruktur.

Innan beslut fattas i frågan så tar Europakommissionen in synpunkter från allmänheten, och genom kampanjen #ProtectWater kan du stå upp för Europas vatten!

Kampanjen, där Älvräddarna deltar, leds av WWF, European Environmental Bureau (EEB), European Rivers Network, European Anglers Alliance, Wetlands International och BirdLife Europe.

– Liksom övriga deltagande organisationer menar vi att EU:s starka vattenlagstiftning – Vattendirektivet (Water Framework Directive, WFD) – är det bästa verktyget vi har i kampen för att skydda och bevara Europas floder, sjöar och våtmarker.

Här hittar du länken till formuläret där du kan visa ditt stöd!

Missa inte den här filmen om småskalig vattenkraft!

Småskalig vattenkraft på 74 sekunder

 

Publicerad: 28 November 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS