Önskad öringpepp från filmaren Rolf Nylinder

Kommer Fiskedestination att hitta guldöringen i Lappland? Foto: Rolf Nylander

Januari. Sällan kan flugfiskesäsongen kännas mer avlägsen än nu. Det är helt enkelt dags att fylla på med inspiration och pepp. Skönt att vi kan ta hjälp av filmaren Rolf Nylinder.

De som redan är bekanta med Umeå-bon Rolf Nylinders verk, vet att de både erbjuder en skön närvarokänsla och en triggande story, oavsett om det är kortfilmer eller långfilmer. Just nu är han aktuell med filmserien Mosquitoes&Mayflies, där han har publicerat fyra episoder på sin hemsida rolfnylinder.com. Det handlar om öringar, dagsländor och tankegångar i ödesmättade landskap, precis så inspirerande som man kan förvänta sig.

– Detta är en serie som kommer bli fem episoder till slut. jag klipper dem lite vartefter jag får tid, typ när andra tittar på ”på spåret” en fredagkväll sitter jag och klipper lite film, berättar Rolf för Fiskejournalen.

Frågan är då vad han siktar på härnäst?

– Jag tänker nog att jag skulle vilja göra nått ”viktigare” filmprojekt. Men det kommer som naturligt att göra plojfilmer om torrflugefiske, så jag antar att det kommer fortsätta. Jag har en del material från sommaren, så jag kanske klipper ihop något annat innan våren kommer. Det är ju ändå någon månad kvar innan man blir sugen på att vara utomhus igen, säger Rolf Nylinder.

Spana in den första episoden här nedan: