Påskpimpel gav drömabborre

Erik Granberg med sin fantastiska abborre på 49 centimeter. Foto: Steffen Ekelund
ANNONS

Erik Granberg valde att lägga en del av påskfirandet på en mindre sjö i jakten på abborre. Det gjorde han rätt i. Redan i andra hålet blev det jackpot med en romstinn hona på hela 49 centimeter!

Vad Eriks drömfisk vägde kan vi bara gissa oss till, eftersom han lät vågen stanna hemma och snabbt ville återutsätta den vackra fisken. Men att det är fråga om en riktigt praktabborre råder det inget tvivel om.

Här kommer Eriks egen berättelse om den mäktiga fångsten.
– Det är påsk och isen ligger tjock på alla sjöar i närheten, och när man är fiskesugen så får man göra det bästa av situationen. På vintern brukar jag ismeta gädda, men den här dagen ville jag pimpla abborre. Pimpelfiske är inte min starka sida men det kan vara kul ibland, så jag tog mina pirkar och åkte ut på en sjö tillsammans med en kompis där vi tidigare fått ganska bra med abborre i mellanstorlek. Vågen följde dock inte med eftersom jag inte förväntade mig något större än 8-9 hekto. Det skulle jag få ångra. Min första fisk tog i det andra borrade hålet och när jag fick syn på den första gången tyckte jag den såg ut som en sutare. Men sen såg jag att det var en sjukt stor abborre!

”när jag fick syn på den första gången tyckte jag den såg ut som en sutare. Men sen såg jag att det var en sjukt stor abborre!”

Det var knappt jag fick upp den ur hålet. Men det gick till slut och fisken mättes till 49 centimeter. Vikten får jag aldrig reda på, då det kändes viktigare att låta en fisk i den storleken leva vidare.  Men den var i fin kondition, och full med rom. Det är nog inte sista gången jag fiskar i den sjön!

”Det är nog inte sista gången jag fiskar i den sjön!”

Foto: Steffen Ekelund

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 02 April 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS