Perfekta resan till Perchzilla – två abborrar över 3 kilo!

Adam Wiking och ett gäng andra svenskar har suttit fast vid Perchzilla.

Sju svenska abborrnördar åkte nyligen till Spanien i jakten på storabborre och med siktet inställt på att fånga fisk över den magiska 2-kilosgränsen. Slutresultatet blev bättre än de någonsin hade kunnat föreställa sig.

Christian Höglund med sin abborre på 3020 gram.

Fiskegänget, bestående av Adam Wiking, Patrik Jakobsson, Christian Höglund, Mårten Wester, Anders Nilsson, Michael Aho och Sebastian Sjölund, fångade nämligen tillsammans 104 stycken abborrar över 2 kilo, 23 stycken över 2,5 kilo och tre osannolika fiskar i topp.

Nämligen dessa:

52 centimeter 3020 gram, Adam Wiking.

51 centimeter 3020 gram, Christian Höglund.

52 centimeter 2990 gram, Patrik Jakobsson.

– Vi är de första icke spanjorerna/utlänningarna som fått abborre på över 3 kilo i Perchzilla. Två stycken dessutom, konstaterar en väldigt nöjd Adam Wiking.

Patrik Jakobsson med sin klump på 2990 gram.

Innan deras besök har det totalt fångats två 3-kilosabborrar i sjön. Det innebär att de under den korta vistelsen lyckades fånga både nummer 3 och nummer 4 över 3 kilo.

– Enligt de lokala guiderna vet de bara om 6 stycken abborrar över 3 kilo som tidigare fångats i Spanien. Så det råder inget tvivel om att glädjevrålen som ekade över sjön var välförtjänta. Vi har alla fantastiska upplevelser med oss hem från detta makalösa fiske, konstaterar Adam Wiking.

Fiskejournalen lyfter på hatten för de fantastiska fiskarna.

Läs om svenska storabborrar:

Blir Tobias praktfisk Sveriges största abborre 2019?