Rekordstor marulk på 63,5 kilo

Karl-Olav Kjerland med sin mäktiga bonusfisk - en marulk som överträffar det norska rekordet. Foto: Privat
ANNONS

När det blev helt stumt i linan trodde Karl-Olav Kjerland att hans pilk hade fastnat i botten. Men några sekunder senare stod det klart att han hade krokat något väldigt stort nere i djupet. 70 meter senare vältrade sig en enorm marulk i ytan som överträffade norgerekordet med god marginal.

Det var egentligen långa som Karl-Olavs pilk var ägnad åt, när han i söndags fiskade utanför Jondal tillsammans med kompisen Håkon Sandveen. Fisket hade inletts utan större dramatik, med endast ett par småsejar och en mindre långa i båten.
Men så plötsligt dunkar det till nere i djupet.

– I ett par sekunder verkade det som jag satt fast i botten, men så fick jag med fisken en bit upp. Den var verkligen tung och bjöd på några kortare rusningar, berättar Karl-Olav för Hooked.no.

Att det var en monsterstor marulk som han kämpat med i 70 meter kom som en överraskning för båda i båten. Landningen av den 141 centimeter långa fisken bjöd på en del utmaningar men till slut låg den på däck. Vågen visade 63,5 kilo och därmed var det norska sportfiskerekordet krossat med sex kilos marginal.

Läs mer om fångsten på Hooked.no här.

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 09 May 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS