Sålde laxspöna – nu fick han drömabborren

Henrik Forsberg med sin 2-kilosabborre.

Henrik Forsberg från Åmål är nog en av Sveriges lyckligaste sportfiskare just nu. På tisdagskvällen passerade han nämligen drömgränsen på abborre med en skönhet på 2.09 kilo.

Henrik har tidigare varit en flitig laxtrollare, men när sonen William övertalade honom att satsa på predatorfiske i stället så sålde han laxutrustningen och drog sig inåt mot Värmlands småsjöar i stället. Det brukar oftast vara William som drar de största abborrarna, men i tisdags visade farsan med eftertryck var skåpet ska stå när de fiskade i en sjö nära Åmål. Från djupet med en Gunki G’Bump i mungipan kom det upp en 50,5 centimeter lå

William med en abborre på 1500 gram som han drog några dagar innan.

ng abborre, som innebar ett personligt rekord med råge. Efter vägning och mätning fick den friheten åter, och stämningen i båten var förstås på topp.

– Sådana individer måste vi vara rädda om. Det var en mäktig känsla att få släppa tillbaka den, berättar Henrik Forsberg.

Efter en sådan fångst är det väl lika bra att du går i vinteride?

– Ja, nästan. Jag får hjälpa sonen att sätta PB i stället, han drog faktisk sin största abborre hittills lördagen innan i samma sjö, en på 47,5 centimeter som vägde prick 1 500 gram. Vi fiskar alltid som ett team och hjälps åt att hitta rätt beten, berättar en glad Henrik som alltså inte ångar att han ändrade inriktning på fiskekarriären.

Fiskejournalen önskar Team Forsberg lycka till med sitt framgångsrika familjefiske.