Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren

Hannes Bengtsson leder Höstborren med sitt team.
ANNONS

Tävlingen Höstborren/TheBig5 befinner sig snart på upploppet, där 436 personer fördelat på hela 179 team ska göra upp om vilket team som är bäst i Sverige. Grundomgången avslutas 18 november, och helgen efter väntar finalen i Västervik.

Leder just nu gör Team Naviguide/RenzStein, med en suverän svit på 248 centimeter, vilket alltså innebär att nästan alla fem abborrar är 50 centimeter långa.

Teamet består av Erik Petersson, Hannes Bengtsson och Jerry Widell, och de är hemmahörande i Kalmar. Fiskejournalen är naturligtvis nyfikna på deras upplägg i tävlingen.

– Vår taktik hittills har varit att röra sig mycket, leta upp abborren och får vi flera mindre så rör vi oss vidare då de större abborrarna har en tendens av att gå i mindre stim men med oftast större individer. Vi har haft problem med otroligt klart vatten, och då har vi försökt leta upp större id/braxstim som grumlar upp bland bottenstrukturen vilket har resulterat i att abborren gärna ställer sig bland dem i det lite grumligare vattnet, berättar Hannes Bengtsson.

Nu siktar de på att nå upp till 250 centimeter innan grundomgången är över.

– Det är alltid svårt att fånga fisk över 50 centimeter, och man ska vara glad om man lyckas fånga någon enstaka per år. Men med tanke på våra framgångar hittills så satsar vi på att ha våra 5 största abborrar på 50, säger en optimistisk Hannes Bengtsson.

Nedan hittar du heta

Erik Petersson.

Jerry Widell.

abborretips från Kalmar:

Heta tips från abborrsundet

Publicerad: 21 October 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS