Tävling: Fånga flest arter på fluga

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen.

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen. (Foto: Henke Larsson)

Tidningen Allt om Flugfiske drar tillsammans med företaget Sameo igång en helt ny art-tävling som löper hela året ut, den som fångar flest arter koras till Flymaster 2014.
Tidningen Allt om Flugfiske vill väcka entusiasm kring fisket med fluga i Sverige och drar nu igång en helt ny art-tävling som går ut på att fånga så många arter man kan fram till årets slut, på fluga förstås. Tidningen förespråkar återutsättning och ingen fisk behöver vägas. Alla fångsterna registreras från och med 20 mars på www.alltomflugfiske.se.
– Vi ser det som ett sätt av avdramatisera själva formen flugfiske, som egentligen är väldigt lätt att bedriva. Samtidigt är det ett roligt sätt att förlänga säsongen och upptäcka nya arter än de traditionella, säger Nicolas Jändel, chefredaktör för Allt om Flugfiske.
Tävlingen genomförs i samarbete med flugfiskeföretaget Sameo som även de vill slå ett slag för flugfisket i landet. De står även för det exklusiva prisbordet med fina priser för vinnartrion. Segraren får, förutom äran, ett komplett flugfiskeset.
– Vi vill att man ska bredda sina tankar om vad och hur man flugfiskar, utmana sig själv och tänka utanför ramarna, förklarar Patrik Wettergren, VD på Sameo.
Tävlingen löper hela säsongen fram till och med 30 november, sedan koras vinnaren och 2:a, respektive 3:e-pristagaren. Alla de senaste fångsterna kan följas på www.alltomflugfiske.se.