Theo om rekordfisken: ”Jag höll på att tappa spöt”

Efter denna rekordfisk så är drömmen för Theo Björkman att få följa med och märka tonfisk. Foto: Maria Björkman

Blott 11-årige Theo Björkman håller redan på att skriva in sig i de svenska rekordböckerna. Detta tack vare hans enorma bonito på makalösa 3,83 kilo. ”Den var så stark att jag höll på att tappa spöt”.

När Fiskejournalen pratar med Theo Björkman så har han precis kommit hem från skolan, där han fått svara på klasskamraternas frågor om fisken, som alltså med råge är den största spöfångade boniton i Sverige, även om den inte är registrerad av Sportfiskarna ännu.
– Klasskompisarna ville titta på filmen som finns på Youtube, de var väldigt intresserade, berättar Theo för Fiskejournalen.

Fisken fångades alltså i det kända bonitostråket Bua vid halländska kusten, men att de kunde bli så här stora var en överraskning för hela familjen Björkman.
– Den var helt otroligt stark, helt sjukt. Jag har träningsvärk i armarna och kunde knappt sova på natten efteråt, säger Theo.

Vi undrar förstås vilken spännande fisk som är hans nästa mål?
– Det skulle vara kul att fånga hälleflundra. Och det vore också väldigt häftigt att få följa med på någon båt när de märker tonfisk här på Västkusten.
Fiskejournalen passar såklart den frågan till de svenska teamen som deltar i tonfiskmärkningen: Har ni en plats över för Theo nästa säsong?