ANNONS

Världens dyraste bete

Hur ser ett bete ut som är värt över en miljon dollar? Jo, just så här.
ANNONS

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar.
Men varför har MacDaddy’s Million Dollar Lure ett såpass högt värde? Jo, tittar man på de detaljer som utgör betet finner man sanningen. Först och främst väger betet nästan ett och ett halvt kilo 14-karatigt guld och platina. Dessutom är det utsmyckat med ett yttre hölje av diamanter och rubiner. Enbart dessa har ett sammanlagt värde av 100 karat. Den stora frågan som nu återstår; har betet någonsin fiskats med? Enligt fiskeguiden Ryan Donovan på Redrum Sportfishing i Cabo så har betet testats en gång.

— MacDaddy’s Miljondollarbete har använts en gång. Ägaren tecknade en specialförsäkring för betet och enligt den fick det fiskas med inom Cabo-bukten, under 30 minuter. Ytterligare krav var att betet skulle fiskas med en 130-punds monolina som avslutar i en fyrameters stålwire med en brottsstyrka på 186 kilo.

Besättningen som fick äran att fiska världens genom tidernas dyraste bete var den dåvarande Baja California-guvernören och några väl utvalda vänner. Det blev tyvärr inga hugg den eftermiddagen. Lika tur var väl det.

Publicerad: 18 July 2018
Av: Mathias Arnham

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

Hurricane Spöhållare svart/silver
Rek. 519 kr 399 kr 349 kr Du sparar: 50 kr
Svartzonker Zazaa Pike 53 g 1-pack
Rek. 199 kr Ordinarie pris 69 kr Fr. 59 kr Du sparar: 10 kr
Rhys Davis Anchovy Special 3-pack
Rek. Ordinarie pris 289 kr Fr. 113 kr Du sparar: 176 kr
Hot Spot Apex Trolling 3.8 cm 1-pack
Rek. Ordinarie pris 179 kr Fr. 66 kr Du sparar: 113 kr
Abu Garcia Hi-Lo G2 Floating 20 cm 1-pack
Rek. 159 kr Ordinarie pris 89 kr Fr. 69 kr Du sparar: 20 kr
ANNONS