ANNONS

Victor firade studenten från Forshaga med tunggung

Mellan regnskurarna så högg den här bjässen för Victor Svensson, bara några timmar innan studenten. Foto: Privat
ANNONS

Hur firar man bäst studenten på Forshagaakademin? Med fiske såklart! Vi kan inte låta bli att berätta om Victor Svenssons sanslösa rudor, som han fångade bara några timmar innan han tog studenten.

Forshagaakademin är en viktig plantskola för både sportfiskare och fiskevårdare, och nu har en ny kull lämnat skolbänken för att ge sig ut på olika håll i världen. Victor Svenssons plan är att plugga vidare inom vattenvård till hösten, men innan dess väntar ett sommarlov med förhoppningsvis många minnesvärda äventyr.
Faktum är att Victor firade studenten i ett fiskerus, eftersom han strax innan studenten fångade några anmärkningsvärda rudor. Den största var en praktfisk på hela 2 300 gram.

Klotrunda fiskar i toppkondition!

– Allt började med att jag och min kompis Jonny Otter hade planerat in en satsning riktat efter stor ruda. Första passet överraskade minst sagt! Efter cirka en timmes fiske så lyftes mitt flöte och första rudan kunde landas, en fin fisk på 1710 gram och nästan 41 centimeter. Bara 30 minuter senare landade jag en till på 2020 gram och 43 centimeter. Ett lyckat premiärpass minst sagt!

Men kronan på verket kom aftonen därpå!
– Kvällen efter var det fiske på schemat igen, trots ösregn och hårda vindar. Mellan två skurar så lyfter sig mitt flöte och i mothugget är det tvärstopp, efter ett antal rusningar så kunde fisken till slut håvas! Det skulle visa sig vara en riktig drömfisk på hela 2 300 gram som fick toppa vår storfisksatsning, berättar Victor.

Vad är då hans tips för den som vill fånga stora rudor?
– Jag skulle säga att fiska bland vegetation. Mäska sparsamt och variera krokbeten tills du knäcker koden! Och att försöka undkomma småfisk för att kunna vara så effektiv som möjligt.
Tack för det och ha bästa sommarlovet, säger vi på redaktionen!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 04 June 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS