Ett av de bästa sätten att förlänga och fördjupa fiskesäsongen är att ro ut på litteraturens hav. Just nu pågår den gigantiska Bokmässan i Göteborg, och där finns det massor av inspiration att hämta. " /> Fiskeprofilen Milling på fullmatad bokmässa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Leif Milling är aktuell med sin nya bok "Catch". Här en bild från bokmässan i Göteborg, med sin prisade kokbok "Älgkött & Päran".
Fiskeprofilen Milling på fullmatad bokmässa

Ett av de bästa sätten att förlänga och fördjupa fiskesäsongen är att ro ut på litteraturens hav. Just nu pågår den gigantiska Bokmässan i Göteborg, och där finns det massor av inspiration att hämta.

En av författarna som finns på plats är fiskeprofilen Leif Milling från Gimdalen. Han är egentligen där av tre anledningar, dels för att föreläsa om sin prisade kokbok ”Älgkött och päran”, dels för att lansera sin nya barnbok ”Ville boken”, och för dessutom för att införskaffa material till sin kommande kokbok ”Fisk – ingen vanlig kokbok”.

– Jag kommer att ha ett antal föreläsningar på Gröna scenen, på uppdrag av Svenska jägareförbundet, men det är helt okej att komma till mig och surra om fiske också, hälsar Leif Milling och skrattar.

Leif har medverkat i ett flertal böcker, bland annat de oerhört vackra ”Tusen vak” och ”Länge leve flugfisket”.

Alla utställare på bokmässan hittar ni här 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta