Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskerier utan miljömärkning

Enligt Miljöaktuellt drar MSC in certifieringen för att antar fiskerier inom kort. (Foto: Ulf Berglund/MSC)

Enligt Miljöaktuellt kommer Europas största miljömärkta fiskerier förlora sin MSC-certifiering. Detta på grund av att Färöarna och Island kraftigt överstigit sina makrill-kvoter.
Miljöaktuellt rapporterar att Marine Stewardship Council, MSC, tänker stänga certifieringarna för åtta makrill-fiskerier .
2010 beslutade Färöarna och Island att höja sina kvoter till nästan 300 000 ton per år. Den totala mängden makrill inom EU hamnade på 900 000 ton, cirka 260 000 ton mer än vad vetenskapen rekommenderar.
Lär hela artikeln här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta