Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskerier utan miljömärkning

Enligt Miljöaktuellt drar MSC in certifieringen för att antar fiskerier inom kort. (Foto: Ulf Berglund/MSC)

Enligt Miljöaktuellt kommer Europas största miljömärkta fiskerier förlora sin MSC-certifiering. Detta på grund av att Färöarna och Island kraftigt överstigit sina makrill-kvoter.
Miljöaktuellt rapporterar att Marine Stewardship Council, MSC, tänker stänga certifieringarna för åtta makrill-fiskerier .
2010 beslutade Färöarna och Island att höja sina kvoter till nästan 300 000 ton per år. Den totala mängden makrill inom EU hamnade på 900 000 ton, cirka 260 000 ton mer än vad vetenskapen rekommenderar.
Lär hela artikeln här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta