Fiskejournalens skribent Nicka Hellenberg är mycket förtjust i flötmete som metod. " /> Flötmete – metod för många arter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sent kvällsfiske är bra för många arter. Börjar det mörkna, använd lysstav på flötet.
Flötmete – metod för många arter

Fiskejournalens skribent Nicka Hellenberg är mycket förtjust i flötmete som metod.
Det är effektivt och det behöver inte vara särskilt komplicerat.
Sommartider är metetider. Att sitta vid en sjö en ljum kväll och titta på ett flöte, kan det bli mer avkopplande? Och sen rör sig flötet och lugnet förvandlas till spänning och adrenalin.
– Det är så visuellt, man ser ju nappet! säger Nicka Hellenberg, som i Fiskejournalens sommarnummer har skrivit en pedagogisk guide för hur du kommer igång med ditt flötmete.

De flesta fiskar kan fångas på flötmete.

Innan du springer och köper meteprylar, bör du dock veta vad du ska fiska efter och var någonstans i vattnet fisken finns. Det är nämligen lite olika utrustning beroende av om du ska meta på nära håll, på långt håll eller i strömmande vatten. Läs Nickas alla tips om flötmete i senaste numret av Fiskejournalen som finns i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta