Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flugfiskemässa 8-11 mars

På Vildmarksmässan har du chans att se ett flertal kända flugbindare vid sina städ. (Foto/källa: Vildmarksmässan)

En lång väntan är över för landets flugfiskare. Nu drar säsongen igång med en ny upplaga av flugfiskemässan – ett utmärkt tillfälle att göra inköp och planera nya fiskeresor.
Flugfiskemässan ingår i Vildmarksmässan och äger rum i Älvsjö, utanför Stockholm. I år kommer mässan att vara ännu mer integrerad med Vildmarksmässan, både för att skapa mer ytor, men också mer utbyte mellan vildmarksdelen och flugfiskedelen.
På programmet står bland annat en premiär av Gunnar Westrins senaste film. Gunnar kommer själv att vara på plats klockan 17.00 på torsdagen. Ken Persson från Sameo håller föredrag och det gör även ”Fly & Ties” redaktör Johan Klingberg, när han inte binder flugor i ”Fly & Tie” montern. På kastbanorna har Thomas Berggren från Loop och Pär Fredriksson från HS Import uppvisningar. Själklart finns en hel del inbjudna flugbindare på plats. Några av de mest kända innefattar Igor Stancev från Makdonien, Florian Stephan från Frankrike, Leif Ehnström och Ulf Hagström.
Läs mer på www.vildmarksmassan.se.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta