[/caption] " /> Följ med till Havøysund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Följ med till Havøysund

Havösundsområdet bjuder på fantastiskt fiske efter allt från hälleflundra till öring och röding.

I augusti nästa år beger vi oss till drömfiskedestinationen Havöysund i nordligaste Norge. Tillsammans med Nordic Sea Angling erbjuder Fiskejournalen en mycket prisvärd resa där målet är både tungbändning med stortorsk och hälleflundra och still mysfiske efter havsöring och röding.
På Nordic Sea Anglings camp i Havöysund är allt från boende till utrustning och båtar i toppklass. Här får vi hjälp av kampens eminenta guider som tar oss till de största fiskeupplevelserna. Området bjuder på hälleflundrafiske i världsklass och möjligheten till fiske efter andra salta arter är i det närmaste obegränsade. Rödspättafisket är grymt bra och om vädret tillåter väntar uer i världsrekordstorlek ute på branterna.
Fisket efter havsvandrande öring och röding är en riktig godbit för de som vill satsa en dag på det och så gott som alla småsjöar håller bestånd av öring och röding.
I Fiskejournalen nr 3 2012 hittar du en artikel om i fisket i Havöysund.
Resan äger rum 7-14 augusti 2013.
För mer info och anmälan klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta