Nu tar Folkpartiet i Östersund bladet ifrån munnen och kritiserar kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) för att hon inte följer ett beslut om utrivning av Långfors som kommunfullmäktige tog våren 2015. " /> Folkpartiet säger ifrån i Långforsärendet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Pär Löfstrand (FP).
Folkpartiet säger ifrån i Långforsärendet

Nu tar Folkpartiet i Östersund bladet ifrån munnen och kritiserar kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) för att hon inte följer ett beslut om utrivning av Långfors som kommunfullmäktige tog våren 2015.

Den politiska striden om Långfors vara eller icke vara börjar nu blossa upp i Östersunds kommunfullmäktige. Fyra folkpartister i Östersund går i en debattartikel i Östersundsposten till hårt angrepp mot kommunalrådet AnnSofie Andersson och menar att hon inte följer de demokratiska beslut om utrivning av Långfors som tagits.
De skriver bland annat: ”Effekten av detta är att 10 000-tals naturintresserade sportfiskare och älvräddare blivit ordentligt uppretade. Det har till och med gått så långt att en kampanj mot Östersunds kommun har inletts.”

Fiskejournalen följer med spänning den politiska striden och under tiden uppmanar vi dig som läsare att stödja kampanjen som nämns i debattartikeln och som vi driver tillsammans med Älvräddarna, Sportfiskarna och samtliga fiskemagasin i Sverige. Här hittar du brevet som du enkelt skickar iväg till kommunalrådet AnnSofie Andersson med kravet att återställa Långfors i Långan till ursprungligt skick.

Relaterad nyhet från din region
40 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta