Vill du lära dig mer om havsöringfiske? Besök Sjölyckan den 26 februari. Vill du lära dig mer om havsöringfiske? Besök Sjölyckan den 26 februari.[/caption] " /> Föreläsning om havsöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Föreläsning om havsöring
Vill du lära dig mer om havsöringfiske? Besök Sjölyckan den 26 februari.

Vill du lära dig mer om havsöringfiske? Besök Sjölyckan den 26 februari.

Säfveåns Flugfiskesällskap bjuder in till föredraget “Havsöringen och flugan” med Frank Hjortberg onsdag 26 februari.  kl. 19.00. Platsen är i  Sportfiskarnas lokaler på Sjölyckan i Göteborg.
Föredraget kommer att handla om flugtyper och deras historia, bytesdjur, samt andra ekologiska resonemang om kustens öringar och flugan, exempelvis:
– Är havsöringen selektiv?
– Hur påverkar olika förhållanden vid kusten valet av fluga?
– Har flugans färg och storlek någon betydelse?
– Hur ser en bra havsöringsfluga ut?
– Vilka är Hjortbergs favoritflugor och när fiskar de bäst?
– Vilka är Hjortbergs favoritflugbindningsmaterial till kustflugor?

Lotteri till förmån för fiskevården i Säveån, vilket sponsras av Pro-Fly i Kungsbacka. Fika och fiskesnack erbjuds som vanligt! Inträde 100 kr.
Mer information på http://saveansflugfiskesallskap.com/

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Enligt guiden Philip Augustsson har det skånska silvret varit segt hittills. Foto: Privat
Seg start på öringfisket i syd – men ge inte upp!

Det vore en överdrift om vi skrev att havsöringsfisket på sydkusten fått en flygande start. Tvärtom kommer det rapporter om att öringen varit ovanligt svårflirtad denna säsongsinledning.

En av dem som kan vittna om det sega fisket är skånske guiden Philip Augustsson, som tror att öringen inte börjat leta sig in mot land ännu.
– Fisket har varit riktigt svårt och trögt hittills. Dåliga vindar, låg temperatur och hög salthalt har ställt till det. Förmodligen är mycket fisk längre ut där de har varmare vatten tack vare strömmarna, berättar Philip Augustsson för Fiskejournalen.

Han tror att det finns en del fisk i mynningar, på grund av högre sötvattenhalt.

– Jag fiskar dock personligen inte i de tillåtna mynningarna, eftersom jag inte vill bidra till att störa öringen i en miljö där de söker skydd och är lättåtkomliga.

Frågan är då vilka knep han kan bjuda på, för dem som längtar efter ett hugg?
– Fluga som imiterar räka eller spigg är alltid säkra kort. Spinnbeten i olika storlekar fungerar året om, och små beten är oftast säkra kort om man vill fånga fisk.
Philip säger att man ändå inte ska vara rädd för att köra stora beten tidigt på säsongen, fast det är kallt i vattnet.
– Då erbjuder man ett skrovmål som havsöringen inte hittar allt för ofta denna årstiden, och tendensen är att man då fångar stor fisk, tipsar Philip Augustsson.

Du kanske även gillar detta