Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Forskning om havsöring

För att vi ska lära oss mer om havsöringen vill forskare vid Zoologen vid Göteborgs universitet ha hjälp från sportfiskare. Intresserad? Sportfiskarna bjuder med anledning av detta projekt in till informationsmöte i slutet av mars.
Havsöringen är vår mesta sportfisk längs kusten. Och även om vi vet beståndet på många håll är bättre än på länge saknas kunskap om artens levnadskrav och rörelsemönster i havet. Genom att ta fenprover och föra loggbok  under fiskesäsongen 2012 kan du bidra till att vi lär oss mer.
För mer info och anmälan skicka ett mail till:
per-erik.jacobsen@sportfiskarna.se
Informationsmöte hålls 27/3  klockan 18.30 på Sportfiskarnas anläggning vid Sjölyckan i Göteborg.
Anders Nicander

havsöring, havsöringfiske, Anders Nicander

Hjälp forskarna att lära oss mer om havsöringen. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta