Första fiskedagen på Drömresan

En lycklig Fredrik von Elern fångar sin första dorado. (Foto: Martin Falklind)

En lycklig Fredrik von Elern fångar sin första dorado. (Foto: Martin Falklind)

Drömresan till Panama startade med en tur på 30 distansminuter rakt ut på Stilla havet. Fiske efter marlin, cubera-snapper och rooster-fish stod på schemat.
Innan det kunde bli några stora fiskar, fick drömresevinnaren Fredrik von Elern, uppgiften att fiska upp de bonitos som skulle bli betesfisk. På nolltid hade sumparna fyllts med två till tre kilo stora bonitos som skulle trollas bakom båten i lagom fart för att attrahera marlin.
Nu hände något intressant. Ett gäng delfiner hade nosat sig till ett gratismål. Delfinerna gled omkring bland våra bonitos och höll fast dem tills de hade mumsat av bakdelen, där inte kroken satt. Båtens besättning suckade uppgivet, medan delfinerna såg ut att ha jätteroligt.

En lysande dorado
Delfinerna underhöll oss en stor del av dagen. I övrigt var det trögt. Det kastades popper, det metades med levande agn, det metades med bitar av agn och det trollades med diverse olika beten. En cubera-snapper högg, men släppte lika fort. Besättningen gjorde allt för att optimera våra chanser, men till slut var det dags att vända hemåt.
Under färden hem, ser vi en stor flytande gren och stannar till för att köra en sista trollingrepa. Grenar och prylar som flyter på det stora havet, samlar ofta fisk runt sig. Och mycket riktigt, nu tjuter det äntligen till i en av rullarna. Drömresevinnaren Fredrik kan fajta hem en lysande gul, blå och grön doradohanne. Ett gott slut på dag ett!

Kanske kan du vinna drömresan nästa år!

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...