En lycklig Fredrik von Elern fångar sin första dorado. (Foto: Martin Falklind) En lycklig Fredrik von Elern fångar sin första dorado. (Foto: Martin Falklind)[/caption] " /> Första fiskedagen på Drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Första fiskedagen på Drömresan
En lycklig Fredrik von Elern fångar sin första dorado. (Foto: Martin Falklind)

En lycklig Fredrik von Elern fångar sin första dorado. (Foto: Martin Falklind)

Drömresan till Panama startade med en tur på 30 distansminuter rakt ut på Stilla havet. Fiske efter marlin, cubera-snapper och rooster-fish stod på schemat.
Innan det kunde bli några stora fiskar, fick drömresevinnaren Fredrik von Elern, uppgiften att fiska upp de bonitos som skulle bli betesfisk. På nolltid hade sumparna fyllts med två till tre kilo stora bonitos som skulle trollas bakom båten i lagom fart för att attrahera marlin.
Nu hände något intressant. Ett gäng delfiner hade nosat sig till ett gratismål. Delfinerna gled omkring bland våra bonitos och höll fast dem tills de hade mumsat av bakdelen, där inte kroken satt. Båtens besättning suckade uppgivet, medan delfinerna såg ut att ha jätteroligt.

En lysande dorado
Delfinerna underhöll oss en stor del av dagen. I övrigt var det trögt. Det kastades popper, det metades med levande agn, det metades med bitar av agn och det trollades med diverse olika beten. En cubera-snapper högg, men släppte lika fort. Besättningen gjorde allt för att optimera våra chanser, men till slut var det dags att vända hemåt.

Under färden hem, ser vi en stor flytande gren och stannar till för att köra en sista trollingrepa. Grenar och prylar som flyter på det stora havet, samlar ofta fisk runt sig. Och mycket riktigt, nu tjuter det äntligen till i en av rullarna. Drömresevinnaren Fredrik kan fajta hem en lysande gul, blå och grön doradohanne. Ett gott slut på dag ett!

Kanske kan du vinna drömresan nästa år!

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta