Öringarna i Sicklas sluss i Stockholm är sjuka. Men det är fortfarande ingen som vet vad det är för sjukdom, skriver Nacka Värmdö Posten. " /> Fortfarande ingen som vet anledning till fisksjukdom | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sveriges veterinärmedicinska anstalt ska försöka ta reda på vad det är för sjukdom som drabbat öringarna
Fortfarande ingen som vet anledning till fisksjukdom

Öringarna i Sicklas sluss i Stockholm är sjuka. Men det är fortfarande ingen som vet vad det är för sjukdom, skriver Nacka Värmdö Posten.
Folk började höra av sig om de sjuka öringarna redan förra veckan. Liknande sjukdomssyndrom har tidigare skådats i Norrland och just nu försöker Sveriges veterinärmedicinska anstalt (SVA) ta reda på vad det handlar om.
– Det här är första gången vi har sett fisk med de här synliga angreppen i Stockholm. Det är klart oroande, säger Niklas Sjöberg, fiskerikonsulent på Länsstyrelsen till NVP.se.
De angripna fiskarna har dött och Sveriges veterinärmedicinska anstalt väntas kommer med svar om ungefär en månad.

Anton Rosander

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta