Juryn kunde inte motstå Fredrik von Elerns hälleflundra på över 100 kilo. Nu åker han snart till Panama. Juryn kunde inte motstå Fredrik von Elerns hälleflundra på över 100 kilo. Nu åker han snart till Panama.[/caption] " /> Fredrik vann Drömresan! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fredrik vann Drömresan!
Juryn kunde inte motstå Fredrik von Elerns hälleflundra på över 100 kilo. Nu åker han snart till Panama.

Juryn kunde inte motstå Fredrik von Elerns hälleflundra på över 100 kilo. Nu åker han snart till Panama.

Stort grattis till Fredrik von Elern – som snart åker iväg på en Drömresa till Panama! Ett resmål som erbjuder ett sanslöst bra fiske och sagolikt vacker natur.
Fredrik von Elern från Göteborg och den brutalt stora hälleflundran på 111,3 kilo vann juryns röster om Drömresan till Panama. Den lycklige vinnaren åker till Panama i februari, tillsammans med journalist och fototeam från arrangörerna Fiskejournalen och Abu.
– Folk omkring mig försökte få mig att förstå det fantastiska med hälleflundrafångsten, men jag insåg inte riktigt vad jag hade gjort. Nu när jag vunnit Drömresan börjar jag sakta men säkert förstå och är såklart väldigt glad, hälsar vinnaren.

Hit går Drömresan

Fredrik von Elern kommer få fajtas med brutalt starka och färgglada fiskar i en underbar miljö. Panama ligger i Centralamerika och erbjuder ett av världens mest variationsrika och bästa fisken efter tropiska fiskarter i havet.
Chansen att få mäta krafterna med gulfenad tonfisk, giant travelly, barracuda och andra snabbsimmare är goda. Det finns även chans att kroka en stor marlin – och då blir det åka av!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta