[/caption] " /> Fria vandringsvägar i Danderyd | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fria vandringsvägar i Danderyd

Dammarna har tagits bort och ersatts med stentrösklar. (Foto: Micael Söderman)

Sportfiskarna:
I det lilla vattendrag som förbinder Nora träsk med Edsviken har lekvandrande fiskar under lång tid stoppats av vandringshinder i form av dammar. Arbetet med att åtgärda dessa har nu inletts av Danderyds kommun och Sportfiskarna.
Det finns gamla uppgifter om att gädda steg för lek och Sportfiskarna har under tidigare inventeringar observerat mörtar som försökt passera hindret i mynningen. Den utanförliggande Edsviken är relativt brant och kal och dessutom hårt exploaterad så bra lekområden för exempelvis gädda är fåtaliga. Åtgärden är därför mycket prioriterad och välbehövlig för de storstadsnära fiskbestånden.
Under sommaren 2013 kommer vandringsvägarna upp till Noraträsk att ytterligare förbättrats. Detta då man efter vårfloden kommer att ha bättre kunskap om hur vattenståndet förändras vilket påverkar fiskarnas möjligheter att vandra upp.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta