Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gädda i elfte timmen

Jesper Drugge kvalade in till Grand Slam Cup – och vann en Bandit Tail.

På väg till hem efter en lång fisketur stannade Jesper Drugge båten utanför ett näckrosbälte. Några kast senare fick han gäddan som nu blir inträdesbiljetten till Grand Slam Cup.
– När min Busterjerk landade en meter utanför näckrosorna gjorde jag tre snabba jerks och sedan böjdes spöet, säger Jesper.
Fem minuter senare återsattes gäddan på 8,1 kilo och fick simma tillbaks under näckrosorna i sjön Takasenjärvi, Norrbotten. Jesper kan inte bara glädjas åt att ha klarat kvalvikten för gädda. Vi belönar honom även med bonuspriset, en Bandit Tail från CWC, för ungdomlig entusiasm.
Läs mer om Grand Slam Cup här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta