Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddbeten i massor

Är Vibrax Buzzer betet som gäddorna väntar på?

Funderar du på vilket gäddbete som skall få förtroendet i linändan nästa fisketur? Då gör du klokt i att läsa senaste numret av Fiskejournalen. Där hittar du en artikel som avhandlar ämnet ”ultimata gäddbeten”. Dessutom har avdelningen marknadsnytt invaderats av 50 heta gäddbeten.
Fiskejournalens medarbetare Gordon P Henriksen är en riktig prylgalning. Åtminstone när det gäller gäddbeten. I Fiskejournalen nummer 7-8 går han till botten med gäddbeten i alla dess former. Känner du dig vilsen med begrepp som swimbait, mjukbeten och jerkbeten, då kan du lugnt luta dig tillbaks och låta Gordon upplysa dig i betesdjungeln. Du får dessutom kunskapen om hur du skall fiska respektive bete.
Att det sedan vimlar av gäddbeten på avdelningen Marknadsnytt gör inte saken sämre. När du är påläst om gäddbeten kan du bläddra till Marknadsnytt och bocka för inköpslistan som en nyutexaminerad betesexpert.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta