Gäddfiskarens första öring

Anders Nyström från Rättvik är en hejare på att fånga stora gäddor, men han hade aldrig förr fått en öring. Inte förrän han drog fast krokarna i den här besten!
I våra register har vi rätt många storgäddor med Anders Nyströms signatur. Han har anmält fiskar både till Recordfisken, Grand Slam och 100-klubben. Den senaste var en praktgädda på 120 centimeter och 12,3 kilo.
Däremot var det första gången det ramlade in en anmälan om öring från honom – och vilken öring sen! Den maffiga fisken fångades i sjön Ljugarn i Dalarna och var resultatet av ett fiskeutbyte.
”Jag och min bror Jonas följde md bröderna Knuts, Denny och Conny, på en riktad öringtrolling på Ljugarn, i utbyte mot en jerktur på Oresjön” berättar Anders och fortsätter:
”Fisket efter öring var bra under hela dagen, många hugg och en förlorad öring på cirka 4-5 kilo. Men den glömde vi snabbt efter den här drömfisken. Kampen var riktigt tuff. Vi trodde först att det var en stor gädda, innan han visade sig. Då blev det jubel i båten.
Landningen var dramatisk då Denny insåg att håven var på tok för liten. Men han landade öringen med ett säkert grepp i gälbågen.”
Den magnfika öringen vägdes till 8,3 kilo. Den var 90 centimeter lång och 52 centimeter kring magen. Den högg på ett skeddrag av okänt märke.
Svenne Andersson

En riktigt fin storöring från sjön Ljugarn i Dalarna.

En riktigt fin storöring från sjön Ljugarn i Dalarna.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...