Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gäddfiskarens första öring

Anders Nyström från Rättvik är en hejare på att fånga stora gäddor, men han hade aldrig förr fått en öring. Inte förrän han drog fast krokarna i den här besten!
I våra register har vi rätt många storgäddor med Anders Nyströms signatur. Han har anmält fiskar både till Recordfisken, Grand Slam och 100-klubben. Den senaste var en praktgädda på 120 centimeter och 12,3 kilo.
Däremot var det första gången det ramlade in en anmälan om öring från honom – och vilken öring sen! Den maffiga fisken fångades i sjön Ljugarn i Dalarna och var resultatet av ett fiskeutbyte.

”Jag och min bror Jonas följde md bröderna Knuts, Denny och Conny, på en riktad öringtrolling på Ljugarn, i utbyte mot en jerktur på Oresjön” berättar Anders och fortsätter:
”Fisket efter öring var bra under hela dagen, många hugg och en förlorad öring på cirka 4-5 kilo. Men den glömde vi snabbt efter den här drömfisken. Kampen var riktigt tuff. Vi trodde först att det var en stor gädda, innan han visade sig. Då blev det jubel i båten.
Landningen var dramatisk då Denny insåg att håven var på tok för liten. Men han landade öringen med ett säkert grepp i gälbågen.”
Den magnfika öringen vägdes till 8,3 kilo. Den var 90 centimeter lång och 52 centimeter kring magen. Den högg på ett skeddrag av okänt märke.
Svenne Andersson

En riktigt fin storöring från sjön Ljugarn i Dalarna.

En riktigt fin storöring från sjön Ljugarn i Dalarna.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta