Astrid Karlsson spurtar i Meterligan. Astrid Karlsson spurtar i Meterligan.[/caption] " /> Gäddfiske i elfte timmen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddfiske i elfte timmen
Astrid Karlsson spurtar i Meterligan.

Astrid Karlsson spurtar i Meterligan.

En normal vinter ligger isen i stora delar av landet i december, men i år anmäls fortfarande en hel del ”båtfiskade” gäddor till 100-klubben.
En av de som inte har något emot en förlängd båtsäsong är Astrid Karlsson från Forshaga.
– Att sista båtfisket för året sker så sent som i december hör inte till vanligheterna. Men solen sken större delen av tiden, så det var riktigt gött, säger Astrid i sin anmälan.
Att hon dessutom fick en 100-klubbare försämrar ju inte upplevelsen. En gädda på exakt en meter högg hennes trollade Zalt-vobbler.
– ”Donnan” försökte svälja hela Vänern på väg upp, vilket gjorde fajten lite extra kul.
Astrid har nu anmält tio gäddor till 100-klubben under 2014 vilket för upp henne på plats 15 i Meterligan.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta