Astrid Karlsson spurtar i Meterligan. Astrid Karlsson spurtar i Meterligan.[/caption] " /> Gäddfiske i elfte timmen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddfiske i elfte timmen
Astrid Karlsson spurtar i Meterligan.

Astrid Karlsson spurtar i Meterligan.

En normal vinter ligger isen i stora delar av landet i december, men i år anmäls fortfarande en hel del ”båtfiskade” gäddor till 100-klubben.
En av de som inte har något emot en förlängd båtsäsong är Astrid Karlsson från Forshaga.
– Att sista båtfisket för året sker så sent som i december hör inte till vanligheterna. Men solen sken större delen av tiden, så det var riktigt gött, säger Astrid i sin anmälan.
Att hon dessutom fick en 100-klubbare försämrar ju inte upplevelsen. En gädda på exakt en meter högg hennes trollade Zalt-vobbler.
– ”Donnan” försökte svälja hela Vänern på väg upp, vilket gjorde fajten lite extra kul.
Astrid har nu anmält tio gäddor till 100-klubben under 2014 vilket för upp henne på plats 15 i Meterligan.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta