Vill du lära dig mer om gäddfiske i stadsmiljö? Kolla in artikeln i senaste Fiskejournalen. Vill du lära dig mer om gäddfiske i stadsmiljö? Kolla in artikeln i senaste Fiskejournalen.[/caption] " /> Gäddfiske mitt i stan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gäddfiske mitt i stan
Vill du lära dig mer om gäddfiske i stadsmiljö? Kolla in artikeln i senaste Fiskejournalen.

Vill du lära dig mer om gäddfiske i stadsmiljö? Kolla in artikeln i senaste Fiskejournalen.

Bland bussar, betong, mopeder och motorcyklar hugger gäddorna. I Fiskejournalen nummer 10-11 åker vi till Karlstad för att prova cityfiske.
I Karlstad kan man då och då se en friluftsklädd fiskegalning, beväpnad med stora gummibeten. Vi pratar om Mattias Epperlein – och i senaste numret kan du ta del av hans tips för att lyckas med gäddfiske mitt i stan.
Vill du få din fisketidning direkt i brevlådan? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta