Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Gäddmagi

I Fiskejournalen nummer 1-2 2011 träffar fiskerreporten PO Johannesson betessnidaren Kristian ”Stampe” Stam och får en lektion i jerkfiske efter pelagisk storgädda.
Jerkfiske efter gädda är ett av landets i särklass populäraste sportfiskemetoder.Spännande actionfiske där finess ger utdeling i form av storgäddor är som gjort för den moderne sportfiskare.
”Stampe” är känd för att vara en betessnidare av rang. Men han vet också hur man använder de små konstverk han snider fram. För all nyfikna finns massor att lära i artikeln och vem behöver inte lite inspiration i väntan på att isarna ska smälta och vi får fiska i öppet vatten igen?

Jerkkonst signerad Kristian "Stampe" Stam. (Foto: PO JOhannesson)

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta