I båtens mässavdelning hittar du Andreas Andersson. Foto: NIcolas Jändel[/caption] " /> Galna flugor på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Galna flugor på Fiskekryssningen
I båtens mässavdelning hittar du Andreas Andersson. Foto: NIcolas Jändel

I båtens mässavdelning hittar du Andreas Andersson. Foto: NIcolas Jändel

Flugbindaren Andreas Anderssons arbetsplats liknar mer en dockteater än ett flugbindningsbord. I höst visar han upp sina spektakulära hjorthårsflugor på Fiskekryssningen!
Fiskekryssningen, som arrangeras 7-8 november av Fiskejournalen, Sportfiskarna samt Allt om Flugfiske kommer bli ett eldorado för alla sportfiskare. I flugavdleningen träffar ni Andreas Andersson, en intressant flugbindare från Uppsala! Andreas har gjort hjorthårsflugor till konst och trollar fram grodor, andungar, sorkar och lämlar ur hjorthåret.Andreas medverkar regelbundet i Allt om Flugfiske och hans spektakulära flugor har nu även börjat nå ut i Europa. I år binder Andreas på mässor i både Tyskland och England.

Stora flugor, stora fiskar
På Fiskekryssningen kommer Andreas och hans monster-mönster av lämlar, vattensorkar, grodor och ankor att finnas på flugfiskeavdelningen i båtens konferensdel. Temat är stora flugor för predatorer som gädda, taimen och öring. Hela lördagen kommer Andreas att finnas tillgänglig i mässdelen av båten där han sitter och binder och berättar om sina alster.

Fiskekryssningen.se
SCHEMA
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33 

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
De som efterlyst strängare regler för yrkesfiske i Östersjön vädrar nu morgonluft. Foto: Krisztian Tabori
Partier överens – hopp om kursändring för yrkesfiske

Tunga förslag inger nu hopp om kursändring för yrkesfisket. Redan för en månad sedan beslutade regeringen om 2021 års regleringsbrev för Havs- och vattenmyndigheten som innehöll flera uppdrag för att förbättra havsmiljön och reglera yrkesfisket. Nu kommer även Miljömålsberedningen med förslag i samma riktning.

Den 22 december beslutade regeringen att ge Havs- och vattenmyndigheten flera uppdrag genom sitt så kallade regleringsbrev.
Det innehöll bland annat kapitel om att skydda kustlekande sillbestånd i norra Egentliga Östersjön, och att myndigheten fick uppdraget att utreda hur fiskeregleringarna kan utvecklas. De ska också göra det enklare att kontrollera att fartygen rapporterar bifångster, exempelvis av tumlare. Myndigheten ska även redovisa hur förvaltningen av ål genomförs så att skyddet av beståndet prioriteras. Hela regleringsbrevet kan du läsa här.

Nu har även Miljömålsberedningen lämnat sitt betänkande som pekar i samma riktning. I dokumentet som lämnats över till regeringen finns det bland annat förslag om en havsmiljölag, 30 procent skyddade marina områden och utredning av det pelagiska fisket och trålgränsen.

Alla partier överens
Fiskejournalen har pratat med Vänsterpartiets representant i Miljömålsberedningen, Elin Segerlind, och hon är hoppfull om att flera förslag ska bli skarpa beslut.

– Jag är nöjd med att vi kom så här långt. Det är egentligen fantastiskt att 8 partier som har grundläggande olika syn på naturen och människans förhållande till den kom överens om det ett så pass omfattande underlag med så många förslag, säger hon.

Hon välkomnar i synnerhet förslaget om en havsmiljölag.
– Regeringen kommer utifrån den behöva lägga fram förslag för förbättringar och åtgärder varje år till riksdagen i en proposition. Personligen tycker jag också att det är bra med ett förslag om att HaV ska bedöma påverkan från det storskaliga pelagiska fisket, som trålning utomskärs, av bland annat sill och strömming. Det är också bra att de ska ta fram ett underlag för beslut om eventuella bevarandeåtgärder som exempelvis utflyttning av trålgränsen, säger Elin Segerlind.

Här kan du läsa mer om alla förslag i Miljömålsberedningens betänkande.

Du kanske även gillar detta