I båtens mässavdelning hittar du Andreas Andersson. Foto: NIcolas Jändel[/caption] " /> Galna flugor på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Galna flugor på Fiskekryssningen
I båtens mässavdelning hittar du Andreas Andersson. Foto: NIcolas Jändel

I båtens mässavdelning hittar du Andreas Andersson. Foto: NIcolas Jändel

Flugbindaren Andreas Anderssons arbetsplats liknar mer en dockteater än ett flugbindningsbord. I höst visar han upp sina spektakulära hjorthårsflugor på Fiskekryssningen!
Fiskekryssningen, som arrangeras 7-8 november av Fiskejournalen, Sportfiskarna samt Allt om Flugfiske kommer bli ett eldorado för alla sportfiskare. I flugavdleningen träffar ni Andreas Andersson, en intressant flugbindare från Uppsala! Andreas har gjort hjorthårsflugor till konst och trollar fram grodor, andungar, sorkar och lämlar ur hjorthåret.Andreas medverkar regelbundet i Allt om Flugfiske och hans spektakulära flugor har nu även börjat nå ut i Europa. I år binder Andreas på mässor i både Tyskland och England.

Stora flugor, stora fiskar
På Fiskekryssningen kommer Andreas och hans monster-mönster av lämlar, vattensorkar, grodor och ankor att finnas på flugfiskeavdelningen i båtens konferensdel. Temat är stora flugor för predatorer som gädda, taimen och öring. Hela lördagen kommer Andreas att finnas tillgänglig i mässdelen av båten där han sitter och binder och berättar om sina alster.

Fiskekryssningen.se
SCHEMA
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta