GPSMAP1020xs_webbPressmeddelande: Garmin presenterar nu en ny serie kombinationsprodukter med inbyggt ekolod och förmåga att nätverka med befintliga kombinationsprodukter. GPSMAP 800- och 1000-serien ger centrala funktioner som är gynnsamma för alla båtägare. " /> Garmin lanserar ny kartplotterserie | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Garmin lanserar ny kartplotterserie

GPSMAP1020xs_webbPressmeddelande: Garmin presenterar nu en ny serie kombinationsprodukter med inbyggt ekolod och förmåga att nätverka med befintliga kombinationsprodukter. GPSMAP 800- och 1000-serien ger centrala funktioner som är gynnsamma för alla båtägare.

– Den här nya GPSMAP-serien passar sportfiskare och båtägare av alla dess slag, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– Oavsett om du är intresserad av att bygga nätverk med dina övriga marina Garmin-produkter eller helt enkelt bara vill ha en mångsidig och funktionell sjökortsplotter, är GPSMAP 800- och 1000-serien rätt val.

GPSMAP 800- och 1000-serien finns som kombinerade kartplottrar och ekolod med 8-tums och 10-tums skärmar. Med ett intuitivt gränssnitt, ger de nya instrumenten dig en komplett lösning genom att komplettera befintliga 527 och 721-seriens enheter. 527xs och 721xs har ett inbyggd 1kW traditionellt ekolod som använder CHIRP-teknik. De är också förberedda för att kunna använda nya DownVü och SideVü (GCV™ 10 behövs) som ger dig en fotolik bild över det som finns under och vid sidan av båten.

GPSMAP 800- och 1000-serien har inbyggd 10 Hz antenn och läser Garmins BlueChart Vision sjökort. Enheterna är kompatibla med radar och nätverk och finns både med och utan ekolodsfunktion.
Nya GPSMAP 800- och 1000-serien beräknas vara tillgänglig i mars 2014.  För mer information och en komplett lista på kompatibla enheter besök www.garmin.com/marine2014.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En massa fisk kan det bli vid massafabriker, om projektet faller väl ut. Foto: Rigel
Svenskt pilotprojekt: Massa fisk vid massafabriker?

Allt fler aktörer verkar anse att framtidens fiskodlingar ska bedrivas på land. Nu presenteras ett nytt koncept, där fiskodlingar ska utnyttja spillvärme från massabruk.

Det är företaget Big Akwa i Härnösand och dess ägare Hugo Wikström som meddelar att han satsar på ett pilotprojekt under 2021.
Tanken är att utnyttja spillvärmen från massabruk till att temperera vattnet i en närliggande, landbaserad fiskodling. Samtidigt kan det näringsrika vattnet från fisktankarna gå tillbaka till massabrukets bioreningsdammar, där det blir till föda för de mikroorganismer som används för att rena bioslam från produktionen. Dessutom renas vattnet och man undviker den skadliga effekt som konventionella fiskodlingar kan medföra på miljön, enligt beskrivningen av projektet.
– Mänskligheten står inför stora utmaningar vad gäller livsmedelsförsörjningen, och jag vill vara med och bidra till att den kan lösas på ett bra och effektivt sätt, säger Hugo Wikström i ett pressmeddelande.

Samarbetar med SCA
Dialog förs med SCA, och nu pågår aktiviteter för att hitta möjliga platser för ett pilotprojekt.
– Att odla fisk i anslutning till massabruk kan både ge näring till bioreningen och bli ett användningsområde för lågvärdig restvärme, som inte går att nyttja på så många andra sätt. Det är utmanande att i anslutning till ett massabruk hitta en lämplig plats för det utrymme som en fiskodling kräver, men faller bitarna på plats så skulle en intressant symbios kunna uppstå mellan Big Akwa och SCA, säger SCA:s innovationschef Magnus Viström i pressmeddelandet.

Du kanske även gillar detta