downvuPressmeddelande: " /> Garmin mjukvaruuppdatering ger nya funktioner | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Garmin mjukvaruuppdatering ger nya funktioner

downvuPressmeddelande:
Garmin presenterar nu
en spännande programuppdatering för GPSMAP 527, 721 och echoMAP-serien med kombinerade plotter och ekolodsenheter. Med denna uppdatering blir nya funktioner tillgängliga samt nätverk.
– Vi är glada över att kunna erbjuda så många nya möjligheter till både nya och befintliga ägare av våra produkter, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– Den här programuppdateringen gynnar alla som är ute på sjön och innehåller funktioner som möjliggör en bättre, mer integrerad upplevelse på vattnet. Sportfiskaren kan utnyttja nätverket och delningsmöjligheten medans seglaren kan fastställa mer avgörande seglingsdata när de behöver den som mest.

Garmin har lagt till en rad nya funktioner till flera olika GPSMAP-enheter. Framför allt kommer du nu kunna dela kartor mellan olika enheter samt användardata som waypoints, rutter och spår. Men även andra funktioner kommer kunna delas såsom radar, DownVü och SideVü sonar via GCV™ 10.
Du som seglar kommer få flera nya seglingsfunktioner till din GPSMAP-enhet. Enheten kan konfigureras specifikt efter dina önskemål så att du t.ex. enkelt kommer åt funktioner som laylines, heading och course lines. Det kommer även tillkomma en helt ny windrose som visar sann/skenbar vind samtidigt, och nya datafält för segling. Tillsammans med den nya gWind™ givaren, kommer du ha den mest avgörande seglingsdatan till hands.
Via programuppdateringen kommer echoMAP 50 och 70-serien även stödja 50 kHz givare, för utöka funktionaliteten vid sportfiske. echoMAP serien kommer kunna läsa BlueChart ® g2 Vision® vilket ger dig Automatisk ruttnavigering och många fler funktioner.
Den nya mjukvaran till GPSMAP 527, 721 och echoMAP-serien beräknas vara tillgänglig i december 2013 och till GPSMAP 800- och 1000-serien och i mars 2014 till 8000-serien.  För mer information besök www.garmin.com/marine2014.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta