Garmin mjukvaruuppdatering ger nya funktioner

downvuPressmeddelande:
Garmin presenterar nu
en spännande programuppdatering för GPSMAP 527, 721 och echoMAP-serien med kombinerade plotter och ekolodsenheter. Med denna uppdatering blir nya funktioner tillgängliga samt nätverk.
– Vi är glada över att kunna erbjuda så många nya möjligheter till både nya och befintliga ägare av våra produkter, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– Den här programuppdateringen gynnar alla som är ute på sjön och innehåller funktioner som möjliggör en bättre, mer integrerad upplevelse på vattnet. Sportfiskaren kan utnyttja nätverket och delningsmöjligheten medans seglaren kan fastställa mer avgörande seglingsdata när de behöver den som mest.
Garmin har lagt till en rad nya funktioner till flera olika GPSMAP-enheter. Framför allt kommer du nu kunna dela kartor mellan olika enheter samt användardata som waypoints, rutter och spår. Men även andra funktioner kommer kunna delas såsom radar, DownVü och SideVü sonar via GCV™ 10.
Du som seglar kommer få flera nya seglingsfunktioner till din GPSMAP-enhet. Enheten kan konfigureras specifikt efter dina önskemål så att du t.ex. enkelt kommer åt funktioner som laylines, heading och course lines. Det kommer även tillkomma en helt ny windrose som visar sann/skenbar vind samtidigt, och nya datafält för segling. Tillsammans med den nya gWind™ givaren, kommer du ha den mest avgörande seglingsdatan till hands.
Via programuppdateringen kommer echoMAP 50 och 70-serien även stödja 50 kHz givare, för utöka funktionaliteten vid sportfiske. echoMAP serien kommer kunna läsa BlueChart ® g2 Vision® vilket ger dig Automatisk ruttnavigering och många fler funktioner.
Den nya mjukvaran till GPSMAP 527, 721 och echoMAP-serien beräknas vara tillgänglig i december 2013 och till GPSMAP 800- och 1000-serien och i mars 2014 till 8000-serien.  För mer information besök www.garmin.com/marine2014.

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...