Ge fan i våra vatten på webb-tv

Ge fan i våra vatten är från början ett initiativ från fiskande svenska rockstjärnor att genom musik och olika produkter samla in pengar till fiskevård. Projektet drivs i samarbete med Sportfiskarna. Ge fan i våra vatten sedan starten samlat in över en miljon kronor till fiskevård. (Foto: Bild: Erik Ohlsson)

Sportfiskarna i samarbete med musikerna bakom Ge fan i våra vatten lanserar nu en serie fiskeprogram på webb-TV.
Under senhösten filmades de första tre programmen som nu släpps på YouTube och på iTunes med en veckas mellanrum med start på måndag 4 februari.
– Fler filmer planeras redan och kommer att lanseras efter hand. Förutom fiske kommer serien innehålla mycket musik och inblickar i fiskevården som Sportfiskarna bedriver med stöd av insamlade medel från Ge Fan i Våra Vatten, berättar Erik Ohlsson, gitarrist i Millencolin och projektledare för TV-produktionen.

Kort om programmen
I det första avsnittet får vi följa programledaren Erik Ohlsson från Millencolin, Boba från Hellacopters och Anders från Weeping Willows, som tillsammans med Sportfiskarnas Pär Lindberg och Joel Norlin fiskar abborre i Stockholms skärgård.
I andra avsnittet har Erik varit med på Sandhamnsöringen tillsammans med flera kända profiler. Vi får inblick i hur det står till med havsöringen i Stockholmsområdet. Fiskande rockstjärnan Dregen skickar en hälsning från studion där han spelar in sin soloplatta
I tredje avsnittet följer vi bland annat med Erik och Larzon från Millencolin i deras båt på spännande gäddfiske.
– Ge fan-projektet tar nya tag med den här satsningen på webb-TV. Genom att köpa en keps, en tröja eller en fiskeprodukt märkt med Ge fan i våra vatten, så stödjer du fiskevården. Bra och balla prylar för ett gott syfte, kommenterar Pär Lindberg, Sportfiskarnas marknadschef.
Ge fan i våra vatten är från början ett initiativ från fiskande svenska rockstjärnor att genom musik och olika produkter samla in pengar till fiskevård. Projektet drivs i samarbete med Sportfiskarna. Ge fan i våra vatten sedan starten samlat in över en miljon kronor till fiskevård.
Klicka här för att titta på första avsnittet.

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...