[/caption] " /> Ge fan i våra vatten på webb-tv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ge fan i våra vatten på webb-tv

Ge fan i våra vatten är från början ett initiativ från fiskande svenska rockstjärnor att genom musik och olika produkter samla in pengar till fiskevård. Projektet drivs i samarbete med Sportfiskarna. Ge fan i våra vatten sedan starten samlat in över en miljon kronor till fiskevård. (Foto: Bild: Erik Ohlsson)

Sportfiskarna i samarbete med musikerna bakom Ge fan i våra vatten lanserar nu en serie fiskeprogram på webb-TV.
Under senhösten filmades de första tre programmen som nu släpps på YouTube och på iTunes med en veckas mellanrum med start på måndag 4 februari.
– Fler filmer planeras redan och kommer att lanseras efter hand. Förutom fiske kommer serien innehålla mycket musik och inblickar i fiskevården som Sportfiskarna bedriver med stöd av insamlade medel från Ge Fan i Våra Vatten, berättar Erik Ohlsson, gitarrist i Millencolin och projektledare för TV-produktionen.

Kort om programmen
I det första avsnittet får vi följa programledaren Erik Ohlsson från Millencolin, Boba från Hellacopters och Anders från Weeping Willows, som tillsammans med Sportfiskarnas Pär Lindberg och Joel Norlin fiskar abborre i Stockholms skärgård.

I andra avsnittet har Erik varit med på Sandhamnsöringen tillsammans med flera kända profiler. Vi får inblick i hur det står till med havsöringen i Stockholmsområdet. Fiskande rockstjärnan Dregen skickar en hälsning från studion där han spelar in sin soloplatta
I tredje avsnittet följer vi bland annat med Erik och Larzon från Millencolin i deras båt på spännande gäddfiske.
– Ge fan-projektet tar nya tag med den här satsningen på webb-TV. Genom att köpa en keps, en tröja eller en fiskeprodukt märkt med Ge fan i våra vatten, så stödjer du fiskevården. Bra och balla prylar för ett gott syfte, kommenterar Pär Lindberg, Sportfiskarnas marknadschef.
Ge fan i våra vatten är från början ett initiativ från fiskande svenska rockstjärnor att genom musik och olika produkter samla in pengar till fiskevård. Projektet drivs i samarbete med Sportfiskarna. Ge fan i våra vatten sedan starten samlat in över en miljon kronor till fiskevård.
Klicka här för att titta på första avsnittet.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
De som efterlyst strängare regler för yrkesfiske i Östersjön vädrar nu morgonluft. Foto: Krisztian Tabori
Partier överens – hopp om kursändring för yrkesfiske

Tunga förslag inger nu hopp om kursändring för yrkesfisket. Redan för en månad sedan beslutade regeringen om 2021 års regleringsbrev för Havs- och vattenmyndigheten som innehöll flera uppdrag för att förbättra havsmiljön och reglera yrkesfisket. Nu kommer även Miljömålsberedningen med förslag i samma riktning.

Den 22 december beslutade regeringen att ge Havs- och vattenmyndigheten flera uppdrag genom sitt så kallade regleringsbrev.
Det innehöll bland annat kapitel om att skydda kustlekande sillbestånd i norra Egentliga Östersjön, och att myndigheten fick uppdraget att utreda hur fiskeregleringarna kan utvecklas. De ska också göra det enklare att kontrollera att fartygen rapporterar bifångster, exempelvis av tumlare. Myndigheten ska även redovisa hur förvaltningen av ål genomförs så att skyddet av beståndet prioriteras. Hela regleringsbrevet kan du läsa här.

Nu har även Miljömålsberedningen lämnat sitt betänkande som pekar i samma riktning. I dokumentet som lämnats över till regeringen finns det bland annat förslag om en havsmiljölag, 30 procent skyddade marina områden och utredning av det pelagiska fisket och trålgränsen.

Alla partier överens
Fiskejournalen har pratat med Vänsterpartiets representant i Miljömålsberedningen, Elin Segerlind, och hon är hoppfull om att flera förslag ska bli skarpa beslut.

– Jag är nöjd med att vi kom så här långt. Det är egentligen fantastiskt att 8 partier som har grundläggande olika syn på naturen och människans förhållande till den kom överens om det ett så pass omfattande underlag med så många förslag, säger hon.

Hon välkomnar i synnerhet förslaget om en havsmiljölag.
– Regeringen kommer utifrån den behöva lägga fram förslag för förbättringar och åtgärder varje år till riksdagen i en proposition. Personligen tycker jag också att det är bra med ett förslag om att HaV ska bedöma påverkan från det storskaliga pelagiska fisket, som trålning utomskärs, av bland annat sill och strömming. Det är också bra att de ska ta fram ett underlag för beslut om eventuella bevarandeåtgärder som exempelvis utflyttning av trålgränsen, säger Elin Segerlind.

Här kan du läsa mer om alla förslag i Miljömålsberedningens betänkande.

Du kanske även gillar detta