gaddfluga_abuerTill glädje för alla gäddflugfiskare kommer Niklaus Bauer att hålla workshop i hur man binder moderna gäddflugor ombord på Fiskekryssningen. " /> Giftiga workshops på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Giftiga workshops på Fiskekryssningen

gaddfluga_abuerTill glädje för alla gäddflugfiskare kommer Niklaus Bauer att hålla workshop i hur man binder moderna gäddflugor ombord på Fiskekryssningen.
Nu börjar programmet för alla spännande workshops som ska äga rum under fiskekryssningen ta form. Fiskekryssningen arrangeras 8-9 november av Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna och mässa, föredrag, underhållning och workshops står på schemat.
Just denna workshop med Nicklaus Bauer, där han tillsammans med deltagarna binder hållbara och lockande gäddflugor, kommer att hålla på i två timmar. Flugbindningserfarenhet krävs.
Maxantalet är 15 deltagare och intresseanmälan sker till maria.alander@aller.se
Alla som gjort en intresseanmälan får mer information om tid, ev.kostnad, plats och vad de eventuellt behöver ha med sig.

Mer info: ”Allt om fiskekryssningen”

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta