Gigantisk havsöring från västkusten

Fredrik Rohdéns havsöring vägde sex kilo och mättes till 87 centimeter.

Fredrik Rohdéns havsöring vägde sex kilo och mättes till 87 centimeter.

En havsöring på hela 87 centimeter och drygt sex kilo har fångats i trakten av Kungsbacka, söder om Göteborg. Fångstmannen heter Fredrik Rohdén och flugan i linändan var en Svart Dräparmask.
Västkusten är känd för stor kvantitet av havsöring och att chansen till hugg och landad fisk är större än på många andra platser längs våra kuster. Storleken kan dock inte kunnat jämföras med de som fångas vid bland annat skånska sydkusten. Eller kan det bli aktuellt att omvärdera detta faktum?
Fredrik Rohdén fångade en magnifik fisk vid Kungsbacka och enligt kända flugfiskeprofilen Tellis Katsogiannos blir fångster av 50-60 centimeters havsöringar från västkusten allt vanligare.
– Fredriks fångst är en drömhavsöring var man än fiskar i världen, säger Tellis.
Du hittar mer information om fångsten på www.havsoring.se, en sajt som Tellis driver.
Morgan Fihn

Uppdatering 24 april:
Efter att vi publicerat notisen 22 april har några av er påpekat att det kan röra sig om en lax eller möjligtvis en hybrid mellan öring och lax. Vi låter notisen ligga kvar och konstaterar att det handlar om en magnifik flugfiskad fångst.

Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...