[/caption] " /> Gigantisk id från Dalälven | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gigantisk id från Dalälven

Fredrik Kungsman fick en riktigt stor id när han provade specimenmete i Dalälven.

Fredrik Kungsman från Gävle besökta Dalälven med sina fiskekompisar. Han skulle prova specimenmete för andra gången i sitt liv. Resultatet blev en riktigt fin id på 3495 gram.
– Vi hade fiskat i sex timmar när det small till ordentligt på mitt mete, berättar Fredrik i sin anmälan.
En id hade slukat hans räka på fem meters djup och kämpade vilt. Hans fiskekompisar trodde först att det var en braxen, men till slut låg en riktigt stor id i håven. Med en vikt på 3495 är det den tyngsta i Recordfiskens databas på 2000-talet och den tredje tyngsta någonsin.
Det svenska rekordet lyder 3718 gram och hålls av Jonathan Nordin från Umeå.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta