Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Jonas Wikman från Bollnäs har fångat en riktigt juvel, en sarv.
Glimrande sarv i Rapala Cup

Bohuslänska makrillar, bryggmetade abborrar och guldglimrande sarvar. Det är sommar och arttävlingen Rapala Cup pågår som bäst, men det är inte för sent att hänga på.
Veckans sommarbild kommer från Jonas Wikman i Bollnäs, som under en fisketur i sjön Varpen fångade en riktigt snygg sarv. Så här säger Jonas själv om fångsten:
– Det var en kort fisketur på en varm dag. Jag hade lärt mig att sarvarna nappar bättre när det är varmt. Det hade rört sig och gungat i vassen tidigare, så jag smög dit. Sarven nappade precis när jag släppte ner masken och den vägde 6,5 hekto. Det var en av de större jag fått!

Alla upp till och med 16 år kan anmäla sin fångst på Fiskejournalen.se

Stort grattis till den fina sarven säger vi! Just sarven känns enkelt igen på de blodröda fenorna och den ganska höga kroppsformen, vilket skiljer den från släktingarna mört och id. Du kan läsa mer om alla spännande fiskarter och även få hjälp med artbestämning med Sportfiskarnas app Fisknyckeln

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta