Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Jonas Wikman från Bollnäs har fångat en riktigt juvel, en sarv.
Glimrande sarv i Rapala Cup

Bohuslänska makrillar, bryggmetade abborrar och guldglimrande sarvar. Det är sommar och arttävlingen Rapala Cup pågår som bäst, men det är inte för sent att hänga på.
Veckans sommarbild kommer från Jonas Wikman i Bollnäs, som under en fisketur i sjön Varpen fångade en riktigt snygg sarv. Så här säger Jonas själv om fångsten:
– Det var en kort fisketur på en varm dag. Jag hade lärt mig att sarvarna nappar bättre när det är varmt. Det hade rört sig och gungat i vassen tidigare, så jag smög dit. Sarven nappade precis när jag släppte ner masken och den vägde 6,5 hekto. Det var en av de större jag fått!

Alla upp till och med 16 år kan anmäla sin fångst på Fiskejournalen.se

Stort grattis till den fina sarven säger vi! Just sarven känns enkelt igen på de blodröda fenorna och den ganska höga kroppsformen, vilket skiljer den från släktingarna mört och id. Du kan läsa mer om alla spännande fiskarter och även få hjälp med artbestämning med Sportfiskarnas app Fisknyckeln

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta