Den röbukiga pirayan är vanlig i Brasilien.  Skulle du våga doppa tårna här? Den röbukiga pirayan är vanlig i Brasilien.
Skulle du våga doppa tårna här?[/caption] " /> Glupska pirayor fångar sig själva | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Glupska pirayor fångar sig själva
Den röbukiga pirayan är vanlig i Brasilien.  Skulle du våga doppa tårna här?

Den röbukiga pirayan är vanlig i Brasilien.
Skulle du våga doppa tårna här?

Se ett filmklipp på hur man fångar pirayor i Brasilien. Fiskarna är så glupska att man inte behöver någon fiskeutrustning för att plocka upp dem.
I detta klipp lever pirayan upp till sitt rykte. Stimmet med pirayor är tätt och alla fiskarna verkar ivriga att hugga in på det som sänks ned i vattnet. I detta fall, blir denna glupskhet också pirayornas egen udergång, då de hamnar i en fiskkorg.
Förra veckan kom den obehagliga nyheten om att en sexårig flicka blivit uppäten av pirayor i en flod i Barsilien. Läs den här.
Av detta filmklipp att döma, förstår man att risken är reell för alla de som bor runt Brasiliens floder.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta