Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Grann Öresundsöring

Alexander Wiklund och Elias Narvelo var några av många som utnyttjade de sista lovliga öringdagarna i Öresund. Vilket resulterade i blänkande silver till dem båda.
Elias Narvelo jobbar som produktutvecklare åt Kinetic och är nästan jämt ute och testar olika beten och andra redskap. Innan öringen blev fredad i södra Sverige passade han på att ta en tur med kompisen Alexander Wiklund längs Öresundskusten. De fiskade båda med Magic Minnows klassiska danska kustfiskedrag, ”Sømmet” i 28 grams utgåva. Färgerna som gick hem var ”sinking wedding” och ”mad tobis”.
Fisket var så framgångsrikt att de båda till och med fick dubbelhugg, men den störst fisken (naturligtvis) gick sin väg. Trots allt blev det fyra fina öringar som landades.
Tyvärr är det ju nu slut på fröjderna längs södra och västra Sveriges kuster. Av någon obegriplig anledning av myndigheterna valt att freda även den gallfisk som nu går kustnära, men som inte kommer att leka den här säsongen.
Svenne Andersson

Alexander Wiklund med en snygg havsöring på nästan tre kilo från Öresund.

Alexander Wiklund med en snygg havsöring på nästan tre kilo från Öresund.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta