Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Anders Holm
Tropiskt flugfiske har alltid varit favoritfisket för Håkans del.
Håkan Otterberg firar 30!

30 år är ingen ålder, men 30 år på samma arbetsplats är minsann en bedrift. Den 15 augusti 1988 startade Håkan Otterberg sin anställning på Fiskejournalen och än idag är han trogen tidningen.

Många annonsörer är bekant med Håkans muntra stämma eftersom han sedan starten varit annonssäljare och fyllt tidningen med fiskebranschens budskap.
Länge var han inne i trollingsvängen och delaktig i Swedish Trolling Masters, men även flug- och spinnfiske har intresserat 58-åringen från Lerum. Under årens lopp har han varit med om otaliga fiskeäventyr som exempelvis Kuba, Ryssland, Bahamas, Argentina och Kenya. Fiskehistorierna är som ni förstår outtömliga. Och ännu fler äventyr kommer det förmodligen bli…
Håkan säger själv att 30 år bara rasslat förbi, men att tiden går fort när man har roligt:
– Hur branschen och omgivning upplever det vet jag inte, men själv har haft fantastiskt roligt alla dessa år och fler roliga år skall det bli. Med världens bästa kollegor, förläggare och kunder är det faktiskt kul att gå till jobbet varje dag. Jag vill även verkligen passa på att tacka alla kunder för de 30 första åren, och många av er har med tiden blivit vänner för livet.
I framtiden fortsätter Håkan att ha koll på annonserna, men inte i samma utsträckning som tidigare. Framöver väntar nya förlagsprojekt som han ser fram emot.
Vi på redaktionen och alla medarbetare genom åren vill rikta ett stort grattis på 30-årsjubileumet!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
En undersökning visar att stöldrisken gör att båtägare inte byter till modernare motorer. Foto: Steve Adams
Så mycket släpper de svenska fritidsbåtarna ut

Bland de båtburna sportfiskarna pågår det en grön våg, där folk byter ut sina fossildrivna motorer till elmotorer. Men det finns fortfarande bromsar som gör att utvecklingen inte sker fullt ut.

Transportstyrelsen har tagit fram en undersökning kring båtmotorernas miljöpåverkan, med finansiering av Havs- och vattenmyndigheten. Det konstateras att bensinmotorer står för cirka 60 procent av koldioxidutsläppen och äldre tvåtaktare står för den största andelen utsläpp av kolväten.
Totalsiffran för de svenska fritidsbåtarnas utsläpp är 177 000 ton koldioxid och 2 100 ton kolväten.

Inom vissa områden ligger ekonomiska skäl bakom trögheten i utvecklingen. Båtägare behåller nämligen sina äldre tvåtaktsmotorer för att de är mindre stöldbegärliga än nyare fyrtaktsmotorer.
– En lösning på de här problemen kostar pengar, som knappast båtägarna själva kan stå för. Genom subventioner av miljövänligare bränsle, som idag är mycket dyrare per liter än ordinarie bränsle, skulle staten kunna snabba på utvecklingen mot ett mer miljövänligt båtliv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv, vars artikel du kan läsa här.

Kartläggningen visar också att fler båtägare skulle kunna tänka sig att tanka miljövänligt om priserna vore lägre och bränslet mer tillgängligt på framför allt sjömackar. Här hittar du hela rapporten!

Du kanske även gillar detta