Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift. Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift.[/caption] " /> Håkäring på 566 kilo – från kajak | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Håkäring på 566 kilo – från kajak
Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift.

Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift.

Sportfiskeprofilen Joel Abrahamsson ingår i Team Abu och just nu befinner han sig i Nordnorge för att fiska. Hur det går? Ganska bra kan vi konstatera, då han fångat en håkäring på 566 kilo – från en kajak.
En sanslös bedrift som det lär pratas om i många år. Såhär skriver Joel på Facebook:
”Två bugningar på spötoppen och några decimeter lina som tickade av spolen var allt som hände. Sekunderna senare vevade jag in cirkelkroken i ett urtidsmonster på 509 meters djup! Det tog en dryg timma av rent helvete innan en håkäring på över fyra meter och 566 kilo kom till ytan. Det är den största fisken som någonsin fångats från kajak och mitt bukfläsk ser ut som en kasslerrulle efter fajtingbältet”.
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och ropar grattis!
Här hittar du Joels Abu-blogg.
Och du, missa inte chansen att träffa Joel på Fiskekryssningen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta