Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift. Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift.[/caption] " /> Håkäring på 566 kilo – från kajak | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Håkäring på 566 kilo – från kajak
Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift.

Joel Abrahamsson bänder tungt, minst sagt. En håkäring på 566 kilo från kajak är en makalös bedrift.

Sportfiskeprofilen Joel Abrahamsson ingår i Team Abu och just nu befinner han sig i Nordnorge för att fiska. Hur det går? Ganska bra kan vi konstatera, då han fångat en håkäring på 566 kilo – från en kajak.
En sanslös bedrift som det lär pratas om i många år. Såhär skriver Joel på Facebook:
”Två bugningar på spötoppen och några decimeter lina som tickade av spolen var allt som hände. Sekunderna senare vevade jag in cirkelkroken i ett urtidsmonster på 509 meters djup! Det tog en dryg timma av rent helvete innan en håkäring på över fyra meter och 566 kilo kom till ytan. Det är den största fisken som någonsin fångats från kajak och mitt bukfläsk ser ut som en kasslerrulle efter fajtingbältet”.
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och ropar grattis!
Här hittar du Joels Abu-blogg.
Och du, missa inte chansen att träffa Joel på Fiskekryssningen.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Enligt guiden Philip Augustsson har det skånska silvret varit segt hittills. Foto: Privat
Seg start på öringfisket i syd – men ge inte upp!

Det vore en överdrift om vi skrev att havsöringsfisket på sydkusten fått en flygande start. Tvärtom kommer det rapporter om att öringen varit ovanligt svårflirtad denna säsongsinledning.

En av dem som kan vittna om det sega fisket är skånske guiden Philip Augustsson, som tror att öringen inte börjat leta sig in mot land ännu.
– Fisket har varit riktigt svårt och trögt hittills. Dåliga vindar, låg temperatur och hög salthalt har ställt till det. Förmodligen är mycket fisk längre ut där de har varmare vatten tack vare strömmarna, berättar Philip Augustsson för Fiskejournalen.

Han tror att det finns en del fisk i mynningar, på grund av högre sötvattenhalt.

– Jag fiskar dock personligen inte i de tillåtna mynningarna, eftersom jag inte vill bidra till att störa öringen i en miljö där de söker skydd och är lättåtkomliga.

Frågan är då vilka knep han kan bjuda på, för dem som längtar efter ett hugg?
– Fluga som imiterar räka eller spigg är alltid säkra kort. Spinnbeten i olika storlekar fungerar året om, och små beten är oftast säkra kort om man vill fånga fisk.
Philip säger att man ändå inte ska vara rädd för att köra stora beten tidigt på säsongen, fast det är kallt i vattnet.
– Då erbjuder man ett skrovmål som havsöringen inte hittar allt för ofta denna årstiden, och tendensen är att man då fångar stor fisk, tipsar Philip Augustsson.

Du kanske även gillar detta