Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Håll dig flytande

Säkerhet på sjön är ett ämne det inte kan talas nog om. I Fiskejournalen nummer 6 hittar du ett test av räddningsvästar. De är smidigare än vanliga flytvästar, har bättre flytkraft, men kräver mer underhåll.
Fiskejournalen har, i samarbete med Smartson, testat tio modeller av räddningsvästar i prisklassen 900 till 2000 kronor. Dessa kallas ofta ”flytvästar av kragmodell” och blir allt vanligare. Den största vinsten är ökad rörlighet och detta välkomnas givetvis av spösvingande båtfolk.
Finessen med räddningsvästen är att den förvandlas från kompakt till ett uppblåst flytelement tack vare en gastpatron som fyller kragen. Detta sker antingen automatiskt vid kontakt med vatten, eller manuellt genom att dra i ett snöre. Är du i begrepp att köpa flytplagg inför sommaren så är räddningsvästen ett bra alternativ. Glöm dock inte att följa tillverkarens anvisning om skötsel.
Bläddra fram till sidan 64 i Fiskejournalen nummer 6 och läs hela testet.
Morgan Fihn

Alla var bra, men endast en kan vara bäst. Läs testet i senaste Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta