Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Håll dig flytande

Säkerhet på sjön är ett ämne det inte kan talas nog om. I Fiskejournalen nummer 6 hittar du ett test av räddningsvästar. De är smidigare än vanliga flytvästar, har bättre flytkraft, men kräver mer underhåll.
Fiskejournalen har, i samarbete med Smartson, testat tio modeller av räddningsvästar i prisklassen 900 till 2000 kronor. Dessa kallas ofta ”flytvästar av kragmodell” och blir allt vanligare. Den största vinsten är ökad rörlighet och detta välkomnas givetvis av spösvingande båtfolk.
Finessen med räddningsvästen är att den förvandlas från kompakt till ett uppblåst flytelement tack vare en gastpatron som fyller kragen. Detta sker antingen automatiskt vid kontakt med vatten, eller manuellt genom att dra i ett snöre. Är du i begrepp att köpa flytplagg inför sommaren så är räddningsvästen ett bra alternativ. Glöm dock inte att följa tillverkarens anvisning om skötsel.
Bläddra fram till sidan 64 i Fiskejournalen nummer 6 och läs hela testet.
Morgan Fihn

Alla var bra, men endast en kan vara bäst. Läs testet i senaste Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta