Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Han får hämta båten

Leif Svensson, lycklig vinnare i Fiskejournalens stora båttävling, kommer till Sportfiskemässan i Varberg för att ta emot vinsten: en fullrustad Crescent Flexi.
Under våren har läsare av Fiskejournalen haft chansen att vinna en riktig drömbåt, en Crescent Flexi med utombordare, eletronik och fullständig fiskeutrustning. Det gamla talesättet ”tillsätt bara vatten” var helt adekvat i sammanhanget.
Leif Svensson från Vaggeryd svarade rätt på frågorna och hade tur när vi drog vinnaren bland alla insända lösningar. Den 29 maj kommer han att finnas på plats för att ta emot båten från Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Martin har dubbla uppgifter på mässan. Förutom att dela ut båtvinsten ska han hålla föredrag om Gentlemannafisken på mässan, som kommer att ha många andra trevliga inslag. Bland annat blir det ”casting clinic” med Tellis Katsogiannos och Stephan Dombaj samt förstås den beramade, vänskapliga landskampen mellan Sverige och Danmark, ”The battle of Kattegatt”. Mässan pågår fredag-söndag, 28-30 maj.
Du hittar mer info om mässan på www.sportfiskemässan.se.
Svenne Andersson

Leif Svensson gör tummen upp för den fina båten som han fått hämta på Sportfiskemässan i Varberg.

Leif Svensson gör tummen upp för den fina båten som han fått hämta på Sportfiskemässan i Varberg.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta