Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Han såg den på ekolodet!

Urban Jonsson såg den stora fisken på ekolodet – så han drog förbi den en gång och en gång till… Då small det och efter mycket dramatik kunde Urban bärga en öring på nästan åtta pannor!
Urban bor i Jokkmokk och i en entusiastisk anmälan till Recordfisken berättar han om fångsten av storöringen.
”Äntligen en ledig helg. Ny båtmotor, nytt ekolod och nytt spö – helt perfekt.”
Tillsammans med fiskekompisen Jonas gav sig Urban ut på Skalka i Lilla Luleälvens vattensystem.”Vi ser mycket fisk på ekolodet, vi kör uppströms och får se en fisk bakom en sten. Dragen passerar, men hugget uteblir. Vi vänder och när vi passerar samma sten igen så kommer hugget. PANG – fisken fullkomligt flyger upp ur vattnet 30 meter bakom båten”, berättar Urban.
Han berättar också om den urstarka fisken som tömmer rullen på lina, om kompisen som försöker backa båten motströms, om båtvändning, hysteriskt vevande, kontakt och till slut en lyckad landning.
Drömöringen var 87 centimeter lång och vägdes till 7960 gram.
Svenne Andersson

Urban Jonsson med drömöringen som klippte en Rapala-vobbler i Skalka.

Urban Jonsson med drömöringen som klippte en Rapala-vobbler i Skalka.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta