makrill [/caption] " /> Häng med i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Häng med i Rapala Cup
makrill

Josefin Svensson fick en makrill utanför fiskhallen i Lysekil.

Rapala Cup vänder sig till sportfiskare upp till 16 års ålder. Tävlingen håller på till 31 augustir. Det finns med andra ord gott om tävlingstid kvar – och sensommarfisket är både roligt och givande.
Upplev sommaren med ett fiskespö i handen. Rapala Cup är tävlingen och mötesplatsen för dig som gillar sportfiske och är 16 år eller yngre. Du kan kolla hur det går för dina fiskekompisar här, eller på tävlingens Facebook-sida. (Glöm inte att klicka på gilla-knappen)
Reglerna är enkla. Den som fångar flest arter i Sverige vinner!

Priser
1:a pris
Den som fångar flest arter vinner en riktig proffsfiskeutrustning (Stradic-rulle och spö från Normark), en helårsprenumeration på Fiskejournalen samt medlemskap i Unga sportfiskare.
2–10:e pris
Fiskeutrustning (Scimitar-spö och Aernos-rulle från Normark), helårsprenumeration på Fiskejournalen samt medlemskap i Unga sportfiskare. De första 400 som anmäler en fisk till tävlingen belönas med ett Rapalabete!

Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga sportfiskare.
Klicka här för mer information om Rapala Cup
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta