Ingen propeller som kan slå mot stenar och botten, och dessutom egenskapen att kunna gå extremt grunt. Såklart blir vi väldigt nyfikna på nya jetmotorn från Mercury. " /> Häng med när Mojoboats testkör nya jetmotorn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Jetmotor – hiss eller diss? Häng med så får du veta. Foto: Från Youtube/Mojoboats
Häng med när Mojoboats testkör nya jetmotorn

Ingen propeller som kan slå mot stenar och botten, och dessutom egenskapen att kunna gå extremt grunt. Såklart blir vi väldigt nyfikna på nya jetmotorn från Mercury.

Det är Mojoboats som har testkört en Mercury 25hk Jet Power-motor för första gången, och till gagn för oss sportfiskande konsumenter så har de spelat in det hela på film. Jetmotorer är vanliga i USA, men här i Sverige är de relativt sällsynta.

Motorn är monterad på en Tracker Grizzly 1648 Jon, och ett sådant ekipage sägs exempelvis vara optimalt för att färdas i strömmande vatten med, faktiskt även i forsar.

Vilket omdöme ger då Mojoboats den nya jetmotorn? Häng med i filmen så får du veta det!

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta