Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Häng med till Island

För dig som såg Martin Falklinds film Gentlemannafisken, och som blev avundsjuk på hans osannolika fiske på Island, kan vi berätta en glad nyhet. Nu har du nämligen chansen att fiska på samma platser som filmteamet – plus några till.
Fiskejournalen har, tillsammans med de lokala guiderna, satt ihop ett fantastiskt fiskepaket till självkostnadspris och bokat fyra veckor för våra hugade läsare. Bland annat blir det fiske i sjön Heidarvatn och älvarna Kaldakvisl och Minnivallaleikur – alla topprankade som några av världens bästa öring- och rödingvatten.
Två veckor är redan fullbokade, men det finns fem platser kvar under vecka 28 samt två platser under vecka 31 nu i sommar. Mer information om läsarresan hittar du här. För bokning och ytterligare information – kontakta gruppledaren Johan Nygren på tel 070-590 75 70.
För sköna filmklipp från Island, klicka här.

Grabbarna i Freestyle visar hur det går till att fiska drömöring på Island.

Grabbarna i Freestyle visar hur det går till att fiska drömöring på Island.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta